Po trudnym dla wszystkich okresie zamknięcia chcieliśmy stworzyć menu nie tylko smaczne, ale i… piękne, jasne, kolorowe – takie, które nakarmi i Wasze żołądki i Wasze zmysły. Dlatego w wiosenno-letnim menu sezonowym królują kwiaty i owoce, naturalne, ekologiczne produkty z naszych rodzimych stron (jak zawsze!), ale i nieco egzotyki.

Zapraszamy więc do naszych kawiarni na:

  • aromatyczne i przepyszne kawy na bazie espresso z organicznych ziaren naszej Peru – wypalanej tylko i wyłącznie dla Organic Coffee przez lokalną palarnię: Lawendową Latte z białą czekoladą i Kwiatowe Cappuccino – dostępne w wersji na ciepło i na zimno, jako mrożona kawa

  • Wasze ulubione herbaty, głównie napary z kwiatów i ziół – pełne zapachu, smaku i barw – zapraszamy na Herbatę na Odporność z dzikiej róży, pełną witaminy C oraz mrożone herbaty klasyczne, jak i przygotowywane z suszonych owoców i ziół – mamy taką z czerwonych owoców oraz jabłko z miętą (smakuje jak szarlotka!)

  • nowe pozycje śniadaniowe – do nieśmiertelnej kokosowej jaglanki dodaliśmy wegański aksamitny jogurt kokosowy z granolą i świeżymi owocami oraz przepyszną i bardzo sycącą, idealną na upalne lato pozycję – orzechowego smoothie bowla z bezglutenową granolą, mango i chipsami kokosowymi; nowości są również wśród kanapek

  • menu lunchowe – na wiosnę i lato lubicie lżejsze propozycje, np. sałatki i takie Wam zapewniamy w tym sezonie – zapraszamy na sałatkę z falafelem i piklowanymi warzywami oraz na sałatkę z pieczonym buraczkiem, orzechami, kaszą gryczaną i kiełkami – lekkie, pożywne, smaczne i zdrowe

  • słodkości: zajrzyjcie do nas na keto-ciastko z czekoladą i pistacjami, o obniżonej zawartości węglowodanów (jedno ciastko ma ich tylko 5,5!) oraz na ciastka kruche, maślane, z bezglutenowych składników Oba ciacha znajdziecie również w naszym sklepie internetowym tu, w zakładce sklep – składniki zapakowane są w piękny słoik, wystarczy tylko dodać jajko, masło oraz odrobinę ekologicznego serca i upiec 🙂 gotowe!

Zajrzyjcie do nas i przekonajcie się sami, jak smakuje nasze nowe, letnie menu.