Jak wiosna, to zawsze u nas dużo nowości, zarówno w ofercie kaw i herbat, jak i w menu lunchowym. Napary z ziół i herbaty wiosenne obfitują w moc witamin, byście wzmacniali się i budowali swoją odporność, pijąc je u nas z przyjemnością przy okazji – jest syrop z czarnego bzu, który uodparnia i lipa, która działa przeciwzapalnie i łagodzi kaszel i chrypkę oraz mnóstwo cytryny, jabłka i syropu malinowego. W kawach rządzi w tym sezonie mięta i karmelizowany orzeszek – a więc mamy:

KAWY: Miętowa Mocha i Cappuccino z Karmelizowanym Orzechem

HERBATY I ZIOŁA: Lipa z Maliną; Wiosenna Herbata z Bzem i nieśmiertelny napar z imbiru z miodem i cytryną

Na lunch wiosenny zjecie u nas rewelacyjne sałatki: z kuskusem i pieczonymi warzywami z sosem mango-curry oraz sałatkę ze szpinakiem, gruszką, prosciutto (lub winogronem w wersji wegańskiej) i sosem miodowo-czosnkowym. W wybranych kawiarniach dostępne są też makarony: > penne ze szpinakiem, fetą i suszonym pomidorem oraz > makaron “0 kalorii” (shiratake) z wędzonym tofu, warzywami i sosem orzechowym. #mniami wpadajcie i próbujcie!